Een terug–/ en vooruitblik van onze voorzitter.

voorzitter_hmk_piet_bouman

Piet Bouman, voorzitter HMK

In 2013 zijn we behoorlijk actief geweest met een aantal concerten, medewerkingen aan zangdiensten en optredens in zorgcentra. Al met al was het een druk jaar waar we met genoegen op terug kunnen zien.

De sfeer op het koor is goed en het repetitiebezoek, mede daardoor, heel hoog. Ook de aanwezigheid bij concerten geeft een stijgende lijn te zien en ook dat is zeer verheugend.

De reeks van drie Kerstconcerten werd op een mooie manier afgesloten in de Grote of Catharijnekerk tijdens de jaarlijkse Kerstzangdienst. De kerk was tot de laatste plaats bezet. Het gezamenlijk slotoptreden van de Cantorij en het Heusdens Mannenkoor onder begeleiding van de Andelse fanfare met “A Christmas Festival” stond als een huis. Een geweldige apotheose. We kunnen dit jaar met een tevreden gevoel afsluiten.

Vooruitblik 2014
De eerste besprekingen voor ons voorjaarsconcert op 12 april zijn al geweest. De muziekcommissie gaat samen met een vertegenwoordiging van het gastkoor het repertoire vaststellen. Het belooft een mooi concert te worden. Wij gaan er alles aan doen om het publiek te laten genieten. Onder de leiding van Hans van der Sterren en met Mariska Swinkels achter de piano moet dat lukken.

Uiteraard blijft onze aandacht uitgaan naar de aanwinst van nieuwe leden. Het zou heel mooi zijn als we in 2014 zouden kunnen groeien naar 55, of misschien wel naar nog meer leden. We moeten blijven streven naar het optimale en daar kunnen we allemaal aan mee werken door iemand te vragen, ook al denk je geen schijn van kans te maken. Wie wil er immers niet in zo’n koor zingen waar gezelligheid en vriendschap de sleutelwoorden zijn. Een koor met een prima onderlinge sfeer en een mooi repertoire. Een koor om trots op te zijn!

We nodigen mannen in alle leeftijdscategorieën uit om onze repetities geheel vrijblijvend bij te wonen. Uw aanwezigheid verplicht u tot niets. Koorscholing middels thuisstudie is mogelijk. Begeleiding door een ervaren koorlid is vanzelfsprekend. Kortom voldoende reden om u te mogen begroeten. Hartelijk welkom. Vanaf maandag 6 januari a.s. repeteren wij weer van 20:00 – 22:00 uur in de Open Hof in Heusden. Graag tot ziens!

We wensen elkaar en alle bezoekers van onze website veel heil en zegen toe in het nieuwe jaar.

Hartelijke groet,

Piet Bouman