Heusdens Mannenkoor op weg naar jubileumconcert

Na een drukke decembermaand met met de kerstconcerten, gaat het Heusdens Mannenkoor in 2015 zijn blik richten op het jubileumconcert ter gelegenheid van het 25- jarig jubileum van hun dirigent Hans van der Sterren. Al 25 jaar heeft hij het Heusdens Mannenkoor muzikaal de goede richting gewezen. Met gedrevenheid, maar ook met geduld heeft hij de muzikale lijnen uitgezet, die het koor de bekendheid heeft gegeven tot in de verre omtrek.

Vieren
Dat feit wil het koor vieren op vrijdag 24 april in de Grote Kerk te Heusden met een dubbelconcert samen met de Bossche Opera. Aan dat concert zullen ook vier professionele solisten deelnemen, te weten de sopraan Esther Putter, de tenor Francois Soons, de bariton Kees van Hees en de bas Joep Bröcheler. Zij zullen soleren in stukken als het Wolgalied, het Toreadorlied en het Monnikenkoor samen met het Heusdens Mannenkoor. De Bossche Opera zal met hun eigen operaprogramma naar Heusden komen.

Finale
Als afsluitende finale zullen beide koren samen met de vier solisten uitvoeren een deel uit de opera Ernani van Giuseppe Verdi met als hoogtepunt de Congiura, het samenzweerderskoor.

Meedoen
Bent u een geïnteresseerd zanger die iets meer wil doen dan alleen maar in de badkamer zingen, dan kunt u nog meedoen met het Heusdens Mannenkoor. In een gezellige sfeer wordt er op maandagavond van 20 – 22 uur gerepeteerd in de Open Hof, Breestraat 10 te Heusden. Komt u gerust eens een kijkje nemen. U kunt voor meer informatie ook bellen met Jac Langendoen 0416-375036 of met Ben Beckers 0416-372119.