Groot najaarsconcert Heusdens Mannenkoor

Op zaterdag 29 oktober om 20 uur geeft het Heusdens mannenkoor zijn grote najaarsconcert in de Grote of Catharijnekerk te Heusden.

Onder de bezielende leiding van dirigent Hans van der Sterren en de muzikale begeleiding van Mariska Swinkels geeft het Heusdens Mannenkoor een prachtig concert, waarbij medewerking wordt verleend door mezzosopraan Hannie Huijgevoort. Zij is bekend van vele solo optredens in de regio Waalwijk met werken van Mozart, Purcell, Rossini en Verdi. Tevens vormt ze regelmatig met haar zus Mieke een vocaal duo.

Zij zal samen met het Heusdens Mannenkoor het Sanctus van Gounod en het Monnikenkoor uit de opera “La Forza del Destino” van Verdi uitvoeren. Daarnaast zal ze zelf nog soleren met “Parto, Parto” uit de opera La Clemenza di Tito. Het Mannenkoor brengt zelf voor de pauze ook nog nummers als Cantique de Jean Racin van Foure , het Chor der Priester van Mozart en de Parelvissers van Bizet.

Na de pauze brengen ze Nederlandstalige nummers als Jan Klaassen van Rob de Nijs en de Verdronken Vlinder van Lennart Nijgh en Boudewijn de Groot. Als grote uitsmijter staat de Broadway Spectacular, waarbij een medley van vijf grote Broadway musicals zal worden uitgevoerd in een arrangement van Roger Emerson en Stef Fennis. Hierbij wordt het Heusdens Mannenkoor muzikaal ondersteund door een combo o.l.v. Thomas Peters met gitaar, met Marijn van der Ven op bas en Willem Romers op drums. Alle drie afgestudeerd aan de Academy van het Rotterdams Conservatorium. Het combo heeft zijn sporen verdiend op diverse grote podia en festivals.

Wilt u dit optreden zeker niet missen en zeker zijn van toegangskaarten bestel deze dan à € 10,- (inclusief pauzedrank) op www.heusdensmannenkoor.nl of koop ze op 29 oktober aan de kerk.