Vier jubilarissen bij het Heusdens Mannenkoor

Op maandag 26 maart werd  na punt zes van de agenda de jaarvergadering onderbroken voor de huldiging van vier jubilarissen bij het koor. Ditmaal een koperen trio en een zilveren dame. Het koperen trio bestond uit Joop Pols(tweede tenor), Ko Verlinde(tweede tenor) en Nico Swinkels (bas). Zij kregen uit handen van de voorzitter Piet Bouman een oorkonde voor 12.5 jaar lidmaatschap en de bloemen. De vierde jubilaris was een vrouw. Een beetje vreemd binnen een mannenkoor, maar Mariska Swinkels weet al 25 jaar de mannen te betoveren met haar pianospel. Dankzij haar ondersteuning verloopt het repeteren veel makkelijker. Zij werd toegesproken door dhr.Frans Verhallen bestuurslid van de KNZV afd.Brabant en Zeeland. Hij overhandigde haar de oorkonde en een zilveren spelt. Met een krachtig “lang zullen ze leven” werden ze door het hele koor toegezongen.

Twee concerten
Het HMK zal op 20 april een concert verzorgen samen met Una Voce uit Raamsdonkveer om 20 uur in het sfeervolle St. Lambertuskerkje aan de A59. Ook zullen ze samen twee liederen ten gehore brengen: Tibie Paiom en Ambosianischer Lobgesang.

Op zondag 6 mei zal het Heusdens Mannenkoor in de kerk te Elshout de mis van 11.30 uur opluisteren met de MessA Breve van Gounot, met er tussendoor een aantal prachtige nummers als Jacobs Ladder, Remember me, O Salutaris Hostia 9 met solo van Gerard Smulders) en tot slot de machtige Battle Hymn.

Meezingen
Had u altijd eens willen meezingen in een mannenkoor, dan is dit uw kans.

Wij kunnen in alle stempartijen nog zangers gebruiken. Komt u dan eens vrijblijvend kijken en misschien alvast zachtjes meezingen, maar ook proeven van de speciale sfeer van een mannenkoor die toch echt anders is dan van een gemengd koor. U bent iedere maandagavond welkom om 20 uur of iets vroeger in de Open Hof Breestraat 10 te Heusden. Het zingen is zeker niet moeilijk en u wordt geholpen door het pianospel van Mariska en met  het computerprogramma Capella Reader  kunt u thuis uw eigen partij instuderen.

Getagd met , ,