Promotieconcert in Winkelcentrum de Els

Promotieconcerten

Het Heusdens Mannenkoor is een groot koor, dat zijn wortels heeft in het mooie vestingstadje Heusden. Het koor vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw, maar in zijn huidige samenstelling heeft het koor in 2011 zijn vijftigjarig bestaan herdacht.

Dit feest is op grootse wijze gevierd met een geheel nieuw repertoire. Het huidige, maar ook het toekomstige repertoire, is een typisch mannenkoorrepertoire, variërend van modern tot klassiek, musical, opera en operette, evergreens en folksongs, negrospirituals en religieuze liederen, dit alles uit verschillende taalgebieden.

Om dit geheel goed tot zijn recht te laten komen is een groot en krachtig koor nodig. Dat zijn we nu nog wel, maar dat willen we ook graag zo houden. We zijn daarom op zoek naar versterking. Hoewel het koor zich mag verheugen in een ruime mate van bekendheid, willen we dit toch nog eens extra onder de aandacht brengen van mannen die over een goede stem beschikken en van koorzang houden.

Met een drietal openbare promotieconcerten willen wij laten horen wat wij in huis hebben om daarmee te proberen luisterende mannen ervan te overtuigen, dat er weinig leukere vrijetijdsbestedingen zijn, dan zingen in een mannenkoor.

Het eerste van deze drie promotieconcerten heeft plaatsvinden op: zaterdag 6 maart 2010 in winkelcentrum “De Els” in Waalwijk. Tijdens een braderie in Wijk en Aalburg heeft het tweede concert plaatsgevonden; door het slechte weer was er helaas maar een beperkte belandstelling.

De datum van het derde promotieconcert zal worden vermeld op de “Actueel” pagina.

Kom gerust luisteren en probeer eens mee te zingen.