Kerstconcert in Everdingen

Op vrijdag 16 december wordt er in de Petrus en Pauluskerk aan de Lekdijk 25 te Everdingen een kerstconcert georganiseerd. Voor dit concert heeft de Culturele Commissie twee koren en een aantal professionele solisten uitgenodigd:

Regionaal gemengd koor Da Capo uit Gorinchem werd in 2004 opgericht en staat sindsdien onder leiding van Marilou Krouwel. Het koor verzorgt met regelmaat concerten in de wijde omtrek. Tevens is het koor jaarlijks in België te beluisteren op het prachtige kasteel van Oostmalle. Tijdens het kerstconcert zingt het koor een afwisselend kerstprogramma dat zal variëren van “Veni Jesu” (Cherubini) tot “White Christmas” van Irving Berlin. Het koor wordt begeleid door pianist/organist Jaap den Besten. www.dacapo-gorinchem.nl

Het Heusdens Mannenkoor staat onder leiding van Hans van der Sterren en wordt door Mariska Swinkels begeleid op piano. Dit koor heeft in haar ruim 50–jarig bestaan diverse hoogtepunten beleefd. Het kende optredens met koren uit binnen– en buitenland, zoals het Westlands Mannenkoor, de Nachtegalen van Poznan en “Kantila” uit Tsjechië. Het koor zal in Everdingen een prachtig repertoire ten gehore brengen, met kerstliederen uit diverse landen, waaronder het mooie “Cantique de Noël”. www.heusdensmannenkoor.nl

De stem van sopraan Esther Putter kenmerkt zich door een warm, lyrisch timbre. Uiteraard treedt zij regelmatig op in het “ijzeren” oratoriumrepertoire (Bach, Händel, Mozart, Rossini). Tevens heeft ze in vele opera´s gezongen. Het liedrepertoire komt vooral aan bod in de concerten die zij geeft met het ensemble “Kalevala”. Behalve als uitvoerend zangeres is Esther volop actief als zangpedagoge. Zij heeft een bloeiende privé–praktijk aan huis en wordt geregeld gevraagd als stemcoach om stemvorming te geven aan koren. www.estherputter.nl

Harpiste Renske Tjoelker studeerde met lof af aan het conservatorium van Utrecht, waar ze studeerde bij de bekende harpiste Erika Waardenburg. Renske speelt regelmatig mee in diverse professionele orkesten: o.a. het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Binnenkort gaat ze mee op een tournee door Europa met het Koninklijk Concertgebouworkest. Naast haar werk in orkesten, treedt Renske ook graag op in kleinere bezettingen, zo vormt zij met violist Angel Marote het “Krinos Duo”, waarmee ze afgelopen jaar optrad in Madrid. www.renske-harp.com

Presentatrice van de avond is Monique Exler. De avond begint om 20:00 uur, vanaf 19:30 uur is de kerk geopend voor het publiek. De toegang is € 7,50 per persoon, kaarten kunt u reserveren via e-mail: cceverdingen@hotmail.com of telefonisch bij mevrouw A. Burgers: 0347-351306.